DE KRACHT VAN HUGGEN

Knuffelen is naar mijn mening één van de belangrijkste dingen op aarde, ik ben dan ook fervent knuffelaar. Ik heb het niet van een vreemde want mijn hele familie is gek op knuffelen. We hebben ons zelf dan ook al uitgeroepen tot 'best hugging family' . Ik knuffel mijn moeder misschien wel 20 keer op een dag, ook mijn vader krijgt de volle laag wanneer ie thuis komt, op school zal je me vaak knuffelend spotten met een van m'n vrienden en wanneer mijn zus thuis komt in het weekend wordt ik constant ingesloten door haar armen. Het knuffelen zit er goed in.

Knuffellen, of huggen, is de meest simpele manier om tegen iemand te zeggen 'ik houd van je'/ 'ik geef om je' / 'ik vertrouw je', zonder woorden te hoeven gebruiken. Het is een gebaar van liefde en geborgenheid. Bovendien is huggen een manier om even uit te rusten, heel even je hoofd op iemands schouder leggen. Heel even niet te letten op je omgeving, gewoon een hele kleine pauze  van alles. Knuffelen doe je als je verdrietig bent, bij iemand wilt huilen maar ook als je gelukkig bent en je vreugde wilt delen. Bovendien is het wetenschappelijk bewezen dat je tijdens het huggen een gelukshormoon aan maakt. Dat is toch prachtig? Sinds mijn moeder en ik dat weten, doen we het nog een keertje extra. Mij mag je 's nachts wakker maken voor een knuffel, echt waar. Iedereen moet meer knuffelen want het is de meest simpele manier om er weer bovenop te komen en bovendien helemaal gratis. 

Knuffelen is heel belangrijk, dat wilde ik delen. 

Reacties

  1. Ik ben het echt helemaal met je een dat knuffelen geweldig is! Het probleem bij mij is dan weer dat ik me snel ongemakkelijk voel tijdens een knuffel, dat voelen andere mensen natuurlijk ook en ja: weg knuffel :/

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts