BYE NEW YORK- #FF1INTHEUSA


Na een dikke nacht slaap stond ik weer fris naast m'n bed. Het was onze laatste (halve) dag in New York, 's avonds zouden we naar Phoenix vliegen. We ontbeten bij een hippe tent met allemaal healthy foods en sapjes. We bestelden broodjes ei en avocado maar het was speciaal glutenvrij brood waar echt alle lekkere ingrediënten die je in een brood stopt uit waren gehaald. Dan blijft er dus een taaie, droge boterham over die precies nergens naar smaak. Nou zijn Amerikanen sowieso geen held in brood bakken maar dit was zeer onprettig. Gelukkig smaakte het ei en sap wel goed en konden we er weer tegen aan. Na het ontbijt liepen we naar Rockefeller Center. Een wolkenkrabber waar je op het dak over de hele stad heen kan kijken. In dat gebouw wordt ook de Tonight Show met Jimmy Fallon opgenomen. M'n ouders wilden naar de opnames gaan maar helaas moest je 18 zijn en kon ik dan dus niet mee. We stapten in de lift omhoog, er was echt een showtje van gemaakt met een lichtshow in de lift en tentoonstelling over de geschiedenis van Rockefeller. Toen we de lift uitstapten bovenin het gebouw was het uitzicht adembenemend. Dit was wat je al je hele leven voorbij ziet komen in films of op internet. Het is een super bekend plaatje maar als je er zelf staat is het net alsof je het voor het eerst ziet. We fotografeerden het uitzicht uitgebreid. Aan de ene kant het Empire State Building, aan de andere kant Central Park. 

Na Top of the Rock wilden we naar Central Park voordat we weer naar het vliegveld moesten. Onderweg naar het park kwamen we de Nike store en Victoria Secret tegen waar we al een tijdje naar op zoek waren. Bij VS kochten we perfecte BH's en m'n zus vond een super vet paar Nikes bij de Nike store. Na die kleine shoponderbreking vonden we Central Park. We gaven toe aan de nieuwsgierigheid naar de hotdogs die op elke hoek van de straat worden verkocht maar dat bleek overbodig want zo lekker zijn ze niet. We wandelden door het park, werden enthousiast van een squirrel, toen nog niet wetende dat er deze vakantie nog duizenden zouden volgen. Toen we ergens in het gras gingen zitten omdat we moe waren kregen we het voorrecht om te kijken naar een baby zangklasje dat naast ons was neergestreken. Een stuk of acht moeders die allemaal hun peuter mee hadden genomen om met elkaar liedjes te zingen en muziek te maken. Een geweldige vertoning. We bleven er naar kijken tot het tijd was om naar het hotel te gaan, onze spullen te halen en in de bus naar het vliegveld te stappen. New York, you were fabulous. 

12 Dingen die ik heb geleerd over New York:
1. Iedereen loopt in sportkleding, ook als je niet gaat sporten. Het is blijkbaar helemaal oké om in je sportlegging + sport BH + sport shirt + hardloopschoenen een middagje te gaan shoppen. Of naar het museum, in je sport BH, helemaal prima. 
2. New York is naar mijn mening dan ook écht niet de fashionhoofdstad. Ik heb natuurlijk niet alles gezien maar ik heb zoveel meer goed geklede mensen gezien in San Francisco of Los Angeles. Het lijkt in New York geen ruk uit te maken wat je aantrekt. Als jij in je kaplaarzen + shorts + gebreide trui wilt dineren met vrienden is dat geen probleem.
3. Zodra het regent trekken alle New Yorkers hun kaplaarzen aan.
4. De stad is zo groot dat de toeristen verdwijnen tussen de locals en je dus niet gek word van alle toeristen maar heerlijke de lokale bevolking kan bestuderen (nieuwe hobby).
5. De contrasten zijn groot. Een gigantisch park middenin de stad, van financial district tot chinatown. Je vind het er allemaal.
6.Je hoeft niet bang te zijn dat je geen Starbucks tegenkomt want die dingen zijn overal. Écht overal.
7. Leven in New York is DUUR. Denk je goedkoop te lunchen door broodjes te halen bij de supermarkt, ben je alsnog $40 kwijt. 
8. Je moet van de straat oversteken houden om een dag in New York rond te lopen.
9. Hotdogs van de straat zijn vies. 
10. Je kan niet met meer dan vier personen op één metrokaart rijden, het kostte ons zo'n 2,5 dag om daar achter te komen. 
11. Op straat is het warm en benauwd maar verder is álles goed gekoeld. Winkels, metro's, musea, restaurants, heerlijk.
12. Amerikanen hebben een heerlijk accent. 

New York was niet het einde van onze reis, we only just began. Stay tuned. 

Reacties

Populaire posts