7 MANIEREN OM JE TOETSWEEK DOOR TE KOMENToen ik me vanmiddag realiseerde dat mijn eerst volgende toetsweek helaas nog maar 2 weken van ons verwijderd is moest ik even huilen maar naast dat begon ik ook te bedenken hoe ik de derde toetsweek van het jaar zou gaan overleven. Omdat ik duidelijk niet de enige ben met een toetsweek voor de deur deel ik vandaag 7 manieren om je toetsweek door te komen. 

1. Ga op zoek naar een toetsweekjam. Kies een nummer uit waar je graag naar luistert en zet 'm op op de momenten dat je even niet vooruit te branden bent. Nog leuker als je het nummer met al je vrienden deelt en met z'n allen jamt. Spraakberichten rond sturen van je jamsessies is volledig sociaal geaccepteerd dezer dagen. Een jamaanrader is de fuck it al parodie op let it go van Frozen. Een tip is wel om niet teveel Frozen muziek te luisteren want ik weet niet of je ooit hebt geprobeerd een wiskunde toets te maken met Love is an open door in je hoofd, Niet. Te. Doen. 
2. Sowieso zijn toetsweken veel dragelijker als je een beetje contact houd met je vrienden. Het brengt altijd een beetje saamhorigheid met zich mee. Je zit met z'n allen in hetzelfde schuitje dus deel vooral je struggles of gemoedstand door middel van selfies. Snapchat draait overuren bij mij. Het is helemaal prima als je na elke samengevatte alinea even je onderkin uit de kast wilt halen voor een snapchat.  
3. Ook een goeie manier om die saamhorigheid een beetje hoog te houden: spreek met een paar vrienden af dat je allemaal eenzelfde soort kledingstuk aantrekt. Zo wordt er bij ons vaak Men-tee-thursday gehouden of houden we de hele week No make-up testweek (echt een aanrader, ook een makkelijke manier om meer tijd in je bed door te brengen). 
4. Screw that summerbody, eet zoveel je wilt. Leren maakt hongerig en een lege maag is ook niet erg bevorderlijk. Genoeg excuus dus om een pot met drop naast je te installeren. 
5. Zorg naast genoeg eten ook voor genoeg comfort. Geen spijkerbroeken maar sweatpants en geen bureau maar een bed. Stoelen en tafels gebruik je op school al genoeg. 
6. Sluit een weddenschap af met een paar vrienden wie het hoogste cijfer haalt voor bijvoorbeeld je Engels toets. De persoon met het hoogste cijfer krijgt van alle andere deelnemers een reep chocola of iets anders waar je dik van wordt. Werkt ook nog een soort van motiverend. 
7. Of gooi het over een hele andere boeg. boeit jou het wat of je overgaat, gooi al je boeken het raam uit en gebruikt die extra vrije tijd voor leukere dingen zoals shoppen, slapen en series kijken. Vwo 5? is dat niet die plek voor hoogbegaafden? Of nee, wacht, dit is helemaal geen goed advies. 

Reacties

  1. Leuk geschreven en goede tips! :) Mijn toetsweek zit er net op, gelukkig. De meeste toetsen gingen een beetje matig maar we zien wel wat eruit komt. Jij alvast veel succes!! Liefs, Luna.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fleur ik hou van je en van je blog. Kus kus groetjes thuis.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts