WAAROM IK TOCH WEL VAN SCHOOL HOU

School staat voor de gemiddelde puber gelijk aan kots en wordt altijd meteen bestempeld als saai, vermoeiend of overbodig. En hoewel ik niet wil zeggen dat ik me hier nooit schuldig aan heb gemaakt realiseer ik me steeds meer hoe leuk en fijn school eigenlijk is en dan vooral mijn eigen school. Of nouja, ik heb het over mijn school omdat ik natuurlijk niet weet hoe het er op andere scholen aan toe gaat. De schoolleiding bij ons kan met de meest onzinnige regeltjes komen, zo mag je jas niet aan de kapstok als het niet regent (waarvoor hangen die dingen daar dan?) en wordt je fiets aan een fietsklem gelegd als ie niet netjes in het rek hangt. Ondanks dat zijn er ook een heleboel leuke dingen en daar wou ik dan ook even focussen.

Even voor de duidelijkheid: Ik zit in Rotterdam op school en moet bijna anderhalfuur reizen om op school te komen, veel mensen vragen dan aan me waarom ik dan niet naar een andere school ga. De belangrijkste reden is omdat dit een gereformeerde school is maar ook gewoon omdat ik het heel erg naar m'n zin heb hier en ik het reizen de moeite waard vind (al kan het ook heel vermoeiend zijn maar dat is een ander verhaal). 


Ik houd ervan dat onze school een streekschool is en kinderen dus vanuit de verste gaten (waar ik voor de brugklas nog nooit van gehoord had) komen. Wat ook betekend dat onze lessen pas om 8.50 beginnen wat toch een stuk later is dan de meeste scholen in de buurt. Bovendien zorgen al die verschillende woonplaatsen ervoor dat ik al heel wat van de randstad gezien heb. 

Ik houd ervan dat alle niveau's (vmbo, havo, vwo) bij ons op school te volgen zijn en je dus met heel veel verschillende mensen omgaat. Onze vriendengroep is een mix van het allemaal en dat zorgt ervoor dat je heel veel weet van de hele school en dat er altijd wel iemand is om mee te chillen in je tussenuur. Daar komt nog bij dat het lekker makkelijk is als je wilt afstromen (maar daar gaan we natuurlijk niet vanuit).

Ik hou van alle stomme regeltjes die er verzonnen worden waar we vooral heel veel lol om hebben, ik hou ervan dat er appelmoes verkocht wordt in de kantine, ik hou ervan dat er een battle om een schapenmagneet gaande is tussen mij en twee vriendinnen, ik hou ervan dat er elk jaar een Grote avond georganiseerd wordt, ik hou ervan dat dat ene schoolfeest per jaar wel een groot succes is en ik hou ervan dat de McDonalds lekker dichtbij is net zoals eigenlijk iedere andere winkel die ik regelmatig bezoek.

Sowieso vind ik school gewoon leuk, niet omdat ik zo wild wordt van natuurkunde of Duits maar omdat het altijd gezellig is. We hebben een vriendengroep waarmee je altijd kan lachen maar ook in de klas is de sfeer goed. Ik ben blij dat ik naar school kan en dat ik het zo naar m'n zin heb en vanmiddag realiseerde ik me dat weer even en toen moest ik het opschrijven. Dus bij deze. 

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts