Thuis


2 augustus, 2024

Gedachten tijdens de storm 
Waar is thuis, als thuis niet bij één persoon is? Tuurlijk, er zijn huisgenoten. Maar huisgenoten worden op basis van de meest willekeurige dingen gekozen: of je via via de juiste persoon kent, of je bereid bent om met een lekkend dak te leven, of je wanhopig genoeg bent om je aan te passen.

Waar is thuis als je van zoveel mensen houdt? Als er zoveel plekken zijn waar je je schoenen uitschopt, opkrult op de bank, zelf de thee inschenkt. Als er zoveel adressen zijn waarvan je eigenlijk de sleutel zou moeten hebben.

Waar is thuis als je niet weet waar je wilt zijn? Als je niet weet wat je eindbestemming is, het doel waar je naar toe werkt. 

Waar is thuis als je je studentenstad ontgroeit? Hoe weet je dat je die plek veilig kan verlaten? Hoe maak je die keus? Hoe weet je dat het geen bevlieging is?

Waar is thuis als je je wortels nog aan het leggen bent? Als je niet weet wat de beste grond is of waar je de juiste voeding vindt.

...

M'n muren in een nieuwe kleur, slapen zonder oordoppen, verhalen aan elkaar vertellen, nieuwe recepten uitproberen. De storm gaat langzaam liggen. 



Reacties

Populaire posts